Van olyan ember, aki nem hibázik?

Soha nem felejtem el azt a rettenetes érzést, amikor huszonévesen egy elhibázott hajfestésem következményeképpen olyan hollófekete hajat sikerült varázsolnom az akkoriban megszokott vörös helyett, hogy hosszú hónapokig képtelen voltam megszabadulni tőle. Akkoriban alig mertem kimenni az utcára, annyira féltem attól, hogy mások mit szólnak.

Te is félsz, hogy mások észreveszik, amikor hibázol?

Ezt az ego-nk hiteti el velünk és úgy érezzük, mintha minden pillanatban mikroszkóp alatt lennénk. Ezt az igen általános jelenséget reflektorfény effektusnak hívjuk és hajlamosak vagyunk túlbecsülni, hogy mások mit gondolnak rólunk. Szorongunk és ez alapján ítéljük meg saját magunkat. De az igazság az, hogy más emberek sokkal inkább foglalkoznak saját magukkal, mint velünk. Amikor tudatosítjuk magunkban, hogy nem kell megfelelnünk a minket gyakran észre sem vevő embereknek, máris sokkal könnyebb.

Az emberek gyakran szigorúbban viszonyulnak önmagukhoz, mint másokhoz és ezt a saját magukkal folytatott belső kommunikációjuk tükrözi.

Mostantól kezdj el szebben beszélni magaddal! Használj kedves és pozitív szavakat, mintha egy számodra kedves emberrel beszélgetnél! Mondj ilyen megerősítéseket, mint:

„Elég jó vagyok!”

„Mindent a lehető legjobban csinálok.”

„Hibázni emberi dolog, nem vagyok robot.”

Kezdd el kicsiben és HIDD EL mindazt, amit magadnak mondasz! Hamarosan észre fogod venni a változást.

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

5 + 9 =

Verified by MonsterInsights