Akár már ma megváltoztathatod az életedet, csak egy kis trükk kell hozzá! Ha lenne egy módszer, amivel könnyedén átváltoztathatnád a szorongást felemelő, pozitív energiájú izgatottsággá, kipróbálnád? Hihetetlennek hangzik, ugye?

Tudtad, hogy az izgatottság és a szorongás testi tünetei nagyon hasonlóak? Felgyorsult szívverés, gyomoridegesség, izzadás. De a jelentés, amit ezekhez társítunk, az viszont teljesen más. Mostantól, amikor valami miatt aggódsz vagy szorongsz, egyszerűen választhatsz, hogy milyen érzéseket engedsz eluralkodni magadon. És tudod mi a legjobb ebben? Az, hogy te magad döntheted el, hogy hogyan értelmezel, hogyan reagálsz le bizonyos helyzeteket vagy eseményeket.

De mi a titok, hogyan helyettesíthetjük a szorongást izgatottsággal? Egyszerűen hazudj egy kicsit magadnak! Tudtad, hogy az elméd nem különbözteti meg az igazságot a hazugságtól? Tehát, ha azt mondod magadnak, hogy minden rendben lesz, boldog és sikeres leszel, akkor az elméd elhiszi ezt és azon fog munkálkodni, hogy ezt megvalósítsa számodra.

Ha például félsz a repüléstől, mégis repülőre kell szállnod, akkor tudatosan irányíthatod a gondolataidat. Elképzelheted például, hogy hullámvasúton ülsz, és ha kinézel az ablakon, a látvány a Vidámparkban töltött gyermekkori élményre emlékeztet. A történések felett ugyan nincs irányításod, de az irányítás elvesztésével kapcsolatos rémisztő képek legalább szertefoszlottak.

Trükközz, hazudj az elmédnek, verd át a félelmeidet, és szerezd vissza a veled született óriási önbizalmadat! Most lehet, hogy azt gondolod, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, mert hogyan tudná valaki, aki retteg a repüléstől, ilyen egyszerűen megváltoztatni a forgatókönyvet? A válasz egyszerű: a gondolataival, az elképzelt képekkel és a hozzájuk csatolt érzésekkel. „Micsoda szuper érzés itt ülni ezen a hullámvasúton! Pont, mint gyerekkoromban!”

Egyébként ezt a fajta elmejátékot napi szinten űzzük, csak nem vesszük észre.

Vegyünk például négy embert és egy sajtburgert. Ez a négy ember nagyon különböző érzéseket táplál a hamburgerrel kapcsolatban, annak ellenére, hogy testük nagyjából ugyanúgy reagálna, ha megennék: megemésztené.

Ha egyikük valamilyen étkezési zavarral küzd, félelmet érezhet a kalóriákkal teli hamburgernek még a gondolatától is, mert tudja, hogy ha megenné, biztosan megbetegedne tőle.

Egy vegetáriánus lehet, hogy felháborodna, mert etikai szempontból kizártnak tartja, hogy megegyen egy állatot.

Egy hindu ember végtelen szomorúságot érezne egy szent állat megölése miatt.

Egy éhes húsimádó, aki egész nap nem evett, valószínűleg rendkívüli izgatottsággal és örömmel vetné rá magát a hamburgerre.

Az emberek elméjében kialakított kép drasztikusan eltérő lehet és erőteljesen hat az érzéseikre.

Biztosan mindenki hallott már a placebo hatásról. Ha valaki azt hiszi vagy úgy tudja, hogy valódi gyógyszert szed, akkor a teste azon fog dolgozni, hogy jobban érezze magát, még akkor is, ha csak cukorkát kap. Az elménknek hihetetlenül csodálatos hatalma van, minden azon múlik, hogy mit hiszünk, milyen parancsokat adunk neki.

Tehát mindennek az alapja az értelmezés, a jelentés, amit egy eseményhez kapcsolunk. Nézzünk meg még egy példát! Gondolj egy tűre és figyeld meg, hogy milyen jelentést csatolsz hozzá! Egy heroinistának nem okoz gondot, hogy tűt szúrjon a karjába, mert olyasmivel kapcsolja össze, amire mindennél jobban vágyik. Mások számára egy tűszúrás gondolata annyira félelmetes, hogy szó szerint erőt kell venni magukon, hogy elmenjenek az orvoshoz egy injekcióra, azt pedig egyenesen kizártnak tartják, hogy saját maguknak adják be. Maga a tű az érzések szempontjából egy semleges eszköz. Hogy milyen hatást tesz ránk, az azon múlik, hogy mi mit gondolunk róla, milyen érzéseket társítunk hozzá. A kimondott szavaink és az elképzelt képeink alakítják a valóságunkat. Trükközz tehát! Ha be tudod csapni az agyadat egy sajtburgerrel, egy cukorkával vagy egy tűvel, akkor képes vagy ugyanezt megtenni életed fontosabb dolgaival kapcsolatban is.

Ha negatív szavakat használsz, negatív valóságot teremtesz. Az emberek többsége nem tudja, hogy van választása, mert az emberi agy sajnos arra van bekódolva, hogy arra figyelünk, ami rossz vagy veszélyes lehet számunkra. Az ősember a túlélése érdekében valóban rá volt erre kényszerítve, hiszen minden pillanatban résen kellett lennie, ha túl akarta élni az időjárás változásait vagy az állatok támadásait. A mai világban már nem kell negatív jelentést csatolnunk a túléléshez. Választhatjuk a pozitív hozzáállást és a boldogabb, produktívabb életet, amit az összes sikeres ember már megtanult. Legyen az az elvárásod, hogy a legjobb dolgok történnek az életedben, ne a legrosszabbat vetítsd ki! Mindannyiunknak megvan a lehetősége a választásra: tudatosan irányíthatjuk a figyelmünket arra, hogy mindig a lehető legjobbra számítunk. Igen, felteheted a kérdést, hogy mi van akkor, ha éppen most mondtak fel neked a munkahelyeden, vagy egy váratlan betegség döntött le a lábadról. Az életünkre ható külső erőket valóban nem tudjuk kontrollálni, de mindig megválaszthatjuk, hogy hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre.

Talán most már jobban érted, hogy miről beszéltem a cikk elején: mivel a szorongás és az izgatottság hasonló testi tünetekkel jár, te választhatod meg az érzelmi reakcióidat ezekre a fizikai érzetekre. Légy te az irányítója az elmédnek és ne engedd, hogy azok irányítsanak téged!

Használd a szavaid és a képzeleted erejét arra, hogy pozitívabb, lelkesítőbb utasításokat adj az elmédnek, mert ezzel jobb, pozitívabb, hatékonyabb eredményeket érhetsz el életed minden területén!

Ha megváltoztatod a gondolkodásmódodat, képes leszel megváltoztatni az érzéseidet is.

Az RTT egyszerű és hatékony technikái segítséget nyújtanak, hogy akár az egész életedet megváltoztató átalakulásokat érj el.

Miért is várnál tovább? Már ma indulj el az úton, ahol nem a szorongás, hanem az izgatottság és öröm uralkodik és élvezd minden pillanatát!

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

10 + 14 =

Verified by MonsterInsights