Mi lenne, ha…?

Mi lenne, ha azt mondanám, létezik egy egyszerű eszköz, amit alkalmazhatsz életed majdnem minden területére, hogy elérd a céljaidat?

A módszer egyik alapelve az ismétlés. Ha elég gyakran ismételsz valamit, akár jót, akár rosszat, az beivódik az elmédbe. A legtöbb ember nincs tudatában ennek az erőnek és olyan dolgokat ismételget, amik negatívak és hátrányosak a számára. Kritikusan beszélnek önmagukról, egészségtelenül étkeznek vagy folyamatosan másokhoz hasonlítgatják magukat. Eközben észre sem veszik, hogy ezek a negatív dolgok akaratlanul is hatással vannak az életükre. De a jó hír az, hogy ennek az ellenkezője is igaz. Az ismétlés ereje akaratlanul is előnyünkre változtathatja a dolgokat – feltéve, ha a megfelelő szavakat ismételgetjük minden nap.

Rengeteg próbálkozásunk dugába dől — legyen az egy új diéta, egy új edzésterv, különféle függőségekről való leszokási kísérletek, — mert idő előtt abbahagyjuk őket. Pedig ha kitartóan, minél többször ismétlünk valamit, annál valószínűbb, hogy az hosszú távon a szokásunkká válik.

Valójában minimum 21 napig tart, amíg egy berögzött szokásunktól megszabadulunk és ugyanennyi időbe telik egy új szokás kialakítása is. Ha például esténként, amikor leülsz a tévé elé, folyamatosan a nassoláson járnak a gondolataid, akkor valószínűleg hosszú ideig minden este majszolgatsz majd valamit filmezés közben. De ha úgy döntesz, hogy egy egészségesebb ételt választasz a csoki helyett – és ki is tartasz mellette minimum 21 napon át – akkor sokkal nagyobb eséllyel tudsz megszabadulni ettől a régi szokásodtól örökre. Több ügyfelem megkérdezte már, hogy mikor következik be a várva várt változás. Ezt lehetetlen előre megjósolni, hiszen minden ember különböző, más és más megoldandó helyzettel. Van, akinél azonnal, van, akinél egy hónapon belül, másoknál több idő kell hozzá.

Amikor azt hallom, hogy „próbáltam párszor, de nem működik”, akkor tudom, hogy a sikertelenség oka valószínűleg az ismétlés (vagy a megfelelő motiváció) hiánya. A változás nem történik meg egy szempillantás alatt, de kitartó agytornával mindenképpen.

Csak ragaszkodj makacsul a céljaidhoz, ne hasonlítgasd a saját változásodat másokéhoz és meglátod, a siker nem marad el!

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

10 + 5 =

Verified by MonsterInsights