Te érted, hogy mit miért csinálsz?

… avagy 4 fontos tény a tudatalatti elméről

  • A tudatalattink nem más, mint az életünk adatbázisa.

Itt van eltárolva az eddigi életünk összes tapasztalata, mindaz, ahogyan észleljük a világot és benne saját magunkat. A napi gondolataink, érzéseink és viselkedésünk több, mint 90%-a egy automatikus tudatalatti szokáskészlet, amit az életünk tapasztalatai hoztak létre, többnyire már gyermekkorban.

  • Az elménk mindent igaznak fogad el, amit mi igaznak vélünk.

Jó-rossz-helyes-helytelen: ezek mind szubjektív fogalmak és minden egyes ember sajátosan egyedi hitrendszerét és programozását tükrözik. Amit te igaznak vélsz, az lehet, hogy másnak teljesen elfogadhatatlan.

  • Nem tud különbséget tenni a valóság és a képzelet között.

Amit az elmédben tartasz, azt megtapasztalod, ha valódi, ha nem. Ha egy kellemetlen múltbeli emlékre gondolsz, akkor az előhozza az ezzel kapcsolatos érzéseidet is, függetlenül attól, hogy az milyen régen történt. A képzelet a mi személyes valóságunk.

  • Az ismétlésből vagy a fontos érzelmi eseményekből tanul.

Ismétléssel és olyan módszerekkel, mint a hipnoterápia vagy a meditáció, meg tudjuk változtatni a tudat alatt futó programjainkat és olyan új, erőteljes hitrendszert és szokásokat tudunk létrehozni, amelyek összhangban vannak a céljainkkal. Olyan ez, mint amikor a számítógépünk hardverét lecseréljük egy nagyobb kapacitású, többet tudó változatra.

Ha megértjük, hogy hogyan működik az elménk, akkor tudatosan meg tudjuk változtatni azokat a szokásainkat, amik nem szolgálják az érdekeinket.

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

13 + 3 =

Verified by MonsterInsights