Mi az önszeretet és miért fontos?

Az önszeretet a saját értékességünkbe vetett megingathatatlan hit. Ha hiszel magadban, hegyeket mozgathatsz meg. Ha nem, akkor pedig folyamatos kétségeid lehetnek önmagad értékességében, úgy érezheted, hogy a sikereid dacára, vagy annak ellenére, hogy milyen sokan értékelnek téged, mégsem vagy elég jó. Önszeretet nélkül előfordulhat, hogy tudatalatt korlátozod magadat és képtelen vagy megvalósítani azt, amit igazán szeretnél elérni az életben.

Semmi sincs annál fontosabb, mint szeretni önmagadat. Amikor tudod, hogy fontos vagy és méltó a szeretetre, dicséretre és arra, hogy más emberek időt áldozzanak rád, az mások számára is nyilvánvaló lesz.

Ha elhiszed és – mint egy mantrát – rendíthetetlen átéléssel folyamatosan ismételgeted a következő kijelentéseket: „elég jó vagyok”, „szerethető vagyok”, „értékes vagyok”, az annyira megerősíti a pozitív gondolati mintáidat, hogy ez a pár szó akár az egész életedet is képes megváltoztatni.

Amikor megtanulod szeretni magadat, akkor egy olyan, egész életre szóló kapcsolatra teszel szert, ami soha nem múlik el, soha nem okoz csalódást, hiszen a szeretet mindig a rendelkezésedre áll, bármi is történjék.

Te már tudod, hogy elég jó vagy?

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

15 + 5 =

Verified by MonsterInsights