A tudatalatti elméd programozásának 9 pontja

  1. Legyél pozitív – küszöbölj ki minden lehetséges negatív szót, csak arra összpontosíts, amit el akarsz érni és indulj is el ebbe az irányba!
  1. Legyél lézerpontos – tartsd a figyelmedet azon, amit akarsz és távolodj el attól, amit nem akarsz! Amin tartod a figyelmedet, az közelíteni fog, ezért amikor arra összpontosítasz, hogy mit nem akarsz, az a negatív szavakat és képeket raktározza el az elmédben.

Csak nézd meg, milyen más érzetet kelt, ha ugyanazt a gondolatot pozitív köntösbe csomagolod:

Negatív fókusz: Pozitív fókusz:
„Nem félek, nem vagyok ideges.” „Nyugodtan, kényelmesen érzem magam, könnyed vagyok. “
„Utálom a kövér testemet, nem akarok tovább hízni.” „Könnyedén leperegnek rólam a kilók, és élvezem ezt a folyamatot.”
„Már nem is érzem a fájdalmat.” „Az egész fogorvosi beavatkozás alatt nyugodt vagyok és az érzéstelenítőtől kellemesen elzsibbad a szám.”

Ha arra gondolok, hogy nem vagyok álmos, nem vagyok ideges, nem vagyok kövér, nem érzem a fájdalmat, akkor az elme csak a leíró szavakra összpontosít: ideges, kövér, fájó.

  1. Használj jelen időt- a tudatalatti elme csak a jelen időt tudja értelmezni, ezért használj jelen időt az olyan állapotok kifejezésére, amik megváltoztatásához időre van szükség, pl. sérülések, testsúly, bőrproblémák stb…

“A bőröm minden nap egyre tisztább, egészségesebb és szebb.”

“A sebem gyorsan gyógyul.”

“Egyre nagyobb az önbizalmam.”

  1. Soha ne használd az ‘én …-m’ birtokos szerkezetet arra, amit meg akarsz változtatni (a migrénem, a függőségem, a fájdalmam), mert ezzel az elméd elfogadja, hogy ez hozzád tartozik.
  1. Programozz – határolj el egy területet a testedben és kezdd el programozni (természetesen pozitív szavakkal), azaz összpontosítsd minden energiádat erre a területre a kívánt cél eléréséhez. Ez egy remek eszköz például fájdalom csillapítására.
  1. Használj dinamikus leíró szavakat: “abszolút mértékben biztos vagyok abban, hogy…”, “hihetetlenül sikeres vagyok….” és tedd személyessé: “én …… vagyok”, “én mindig ……”, “képes vagyok ……”.
  1. Vizualizálj! Lásd, halld, érezd az ízét, az illatát, a tapintását, minden érzékszervedet használd! Minél élénkebben vizualizálsz, annál hamarabb reagál az elméd. Éld is át minden idegszáladdal, érezd, mintha már megtörtént volna!
  1. A vizualizáció legyen folyamatos, ismételj, gyakorolj szüntelenül, mintha egy videót játszanál le a fejedben újra és újra! Az elmédben létrehozott képnek legyen hossza és intenzitása, tartsd meg a fejedben a lehető leghosszabb ideig, nagyítsd fel, tedd egyre tisztábbá és határozottabbá!

Ha a vizualizációt a vágyad intenzitásával kombinálod, a hatás erősödik. Az élsportolók például minden izmukat képesek vizualizációval serkenteni és olyan szintre emelni, hogy az megfeleljen az elméjükben elképzelt képnek, azaz mind az elméjüket, mind a testüket cselekvésre ösztönzik.

  1. Legyél egyre tudatosabb abban, hogy mit akarsz elérni! Minél többet vizualizálsz, annál jobban hiszel abban, hogy a vizualizált képed valóra válik.

Mindannyian képesek vagyunk arra, hogy megváltoztassuk az elménkben létrehozott mentális képeket, és minél többet gyakorolunk, annál jobb eredményeket érhetünk el.

Csak képzeld el, milyen fantasztikus lenne, ha azáltal, hogy megváltoztatod a szavaidat, a gondolkodásodat és a fókuszodat, az egész életed irányítása a te kezedbe kerülne! Ez a változás lehetővé teszi, hogy elérhesd álmaidat, és egy csodálatosabb, boldogabb jövő felé haladj! Hajrá, tedd meg az első lépést még ma! 

Ha készen állsz kezedbe venni a sorsodat, szeretettel várlak!

7 + 10 =

Verified by MonsterInsights